NETOPÝŘI ZE SMRŠŤOVACÍ FÓLIE

 

Ať už doma slavíte s dětmi Halloween nebo ne, podzimní výzdoba v podobě veselých netopýrků vám určitě rozveselí podzimní dny. A vsaďte se, že děti bude její výroba ohromně bavit! Smršťovací fólie je zkrátka sázka na jistotu!

 

O zázraku jménem smršťovací fólie jste už určitě slyšeli, minimálně na našem blogu. A pokud ne, věřte, že je nejvyšší čas to napravit! Tvoření z ní baví úplně stejně kluky i holky a její využití je víc než široké. My tentokrát využili černou smršťovací fólii s obyčejným lihovým bílým fixem. A výsledkem jsou parádní netopýři!

Potřebujeme:

Jak na to?

kreslení motivu

Nejprve si na fólii namalujte natopýry bílým lihovým fixem. U černé smršťovací fólie musíte spoléhat jen sami na sebe, a namalovat obrázek podle sebe, protože je neprůsvitná. Já tedy dětem předkreslila obrys a ony poté domalovaly obrázek. Starší děti zvládnou ale určitě samy!

Pokud ale vyberete fólii průsvitnou nebo bílou, můžete pod ni vložit vytisknutou předlohu a obrázek jen obkreslit.

 
srdce-razitko

kouzlo v troubě

Jelikož se obrázek ve výsledku smrskne i více než o třetinu, je nutné obrázek malovat větší! Netopýry pak vystřihněte a nezapomeňte do nich udělat dírku děrovačkou. 

Poté vložte do trouby asi na 2-3 minuty a sledujte ten zázrak! Obrázek se smrskne a vznikne z něj plastový přívěsek!

 
srdce-razitko

zavěšení netopýrů

Netopýři po pár minutách zcela zchladnou a plastový přívěsek je hotový. Poté už stačí jen navléct bavlnku a zavěsit na větvičky. Ty se můžete vydat hledat společně třeba na podzimní procházku. 

Podzimní tvoření s dětmi je radost a věřte, že tito krásní a opravdu jednoduší DIY netopýři vám budou doma dělat radost. Ať už jako halloweenská výzdoba nebo jen tak.

 
srdce-razitko

A máme hotovo!

A pokud budete mít nějakého netopýr navíc, můžete si z něj udělat třeba stylový náramek 🙂

Smršťovačku koupíte na našem eshopu tady.