4 NÁPADY, JAK VYUŽÍT RAZÍTKA

 

Určitě máte doma spoustu krásných razítek, které vám ale jen tak leží v šuplíku a nevíte, co s nimi dělat víc, než jen razítkovat na papír. Podívejte se, jaké nápady jsme pro vás připravili, a jak jsme s razítky tvořili u nás doma.

 

Razítka jsou u nás doma velmi oblíbenou kreativní pomůckou, a co teprve ta jednorožcová! Jednorožci jsou u nás v kurzu už nějaký ten pátek, a tak je i valná část našeho tvoření spojena právě s tímto motivem. Vy však neváhejte použít klidně safari téma, bagry nebo jakákoli jiná razítka.

Potřebujeme:

1. pošlete originální pohled

jak na to?

Razítka jsou oblíbeným pomocníkem pro zahnání dlouhé chvíle.  A protože s dětmi velmi rádi posíláme pohlednice, čas od času si vyrobíme několik do zásoby a pak je posíláme z výletů, k narozeninám nebo jen tak pro radost. Vyzkoušejte to taky – uvidíte, jak velkou radost z výletu na poštu i ze samotného tvoření děti mají 🙂 Stačí jen na formát A6 nalepit barevný papír, přidat vymalované obrázky, které jsme vytvořili pomocí razítek, a dozdobit. My použili samolepicí kamínky

 
srdce-razitko

2. zahrajte si vlastní pexeso

jak na to?

Výroba pexesa je velmi jednoduchá a děti zabaví na delší čas. Přichystáme pro ně libovolně velké čtverečky v sudém počtu – ty vystříháme z barevného papíru. Poté necháme děti natisknout každé razítko ze sady na 2 čtverce. Buď necháme jen černobílé obrázky, nebo mohou děti obrázky ještě i vymalovat. No a poté už společně hrajeme a hrajeme…Věřte nebo ne, děti mají z vlastního pexesa opravdu radost, a dávají mu přednost před tím z obchodu (když se řekne – vyberte pexeso a pojďme si zahrát).

 

 
srdce-razitko

3. vyrobte si vlastní tričko

jak na to?

Výroba triček je u nás v létě velmi oblíbená. Vytáhneme razítka, barvy na textil (přímo polštářky na razítka) a necháme dětem volnou  ruku, ať tvoří podle fantazie. Dozdobujeme pak ještě buď fixami na textil nebo tekutými perlami. U nás pak trička nejraději nosíme jako pyžámko, a zajisté s takovým tričkem uděláte radost i tatínkovi nebo kamarádce 🙂

 
srdce-razitko

4. darujte přání k narozeninám

jak na to?

Přáníčka jsou skvělým dárkem pro každého – ať už jdete na oslavu ke kamarádce nebo na zlatou svatbu prarodičů. Postačí vám jen přeložit tvrdší papír, orazítkovat a případně dozdobit kamínky nebo mašličkou. U nás se nic neobejde bez třpytek, takže nahoru jsme museli přidat ještě i ty.

Pokud se vám líbí naše razítka s jednorožci, najdete je tady (sada už obsahuje přímo razítkovací polštář na textil), ale variant existuje nepřeberné množství, tak se nebojte a prozkoumejte celou nabídku!

Holky i kluci si razítka určitě hned oblíbí!

 
srdce-razitko